9 ani de chirurgie bariatrică la Spitalul Sf. Constantin Brașov

0
550

Din anul 2011, odată cu efectuarea primei intervenții de micșorare a stomacului (Gastric Sleeve) din Brașov, Spitalul Sf. Constantin a inițiat un program de chirurgie bariatrică în cadrul căruia poate fi efectuată toată gama de intervenții necesare pentru tratamentul obezității. Din țară sau din străinătate, peste 700 de destine au fost schimbate în cadrul Centrului de Chirurgie Bariatrică al Spitalului Sf. Constantin. Greutatea cumulată a pacienților la internare depășește 118 tone, 65,48% fiind de sex feminin iar 34,52% de sex masculin, iar media Indicelui de Masă Corporală (BMI) – 42 (obezitate morbidă).

În luna aprilie 2012, centrul de la Brașov a fost primul spital din țară în care s-a realizat intervenția Gastric Sleeve prin incizie unică ombilicală, fără cicatrici (LESS), procedură de care pot beneficia pacienții cu IMC mai mic de 40, iar în luna mai 2017 a fost efectuată, în premieră națională, intervenția Gastric Bypass robotic pentru obezitate morbidă. La începutul anului 2020 a fost introdusă și noua procedură de chirurgia obezității SADI-S (Single anastomosis duodeno–ileal bypass with sleeve gastrectomy), o intervenție malabsorbtivă ce presupune o singură anastomoză dintre tubul gastric și ileon la 3m de cec, intervenție disponibilă la Spitalul Sf. Constantin în varianta standard laparoscopică sau robotică.

Tratamentul chirurgical al obezității a devenit în ultimii ani cea mai eficientă modalitate de a combate obezitatea, excesul ponderal și comorbiditățile asociate (diabet tip 2, hipertensiune arterială, afecțiuni cardiovasculare sau ale articulațiilor, steatoză hepatică, chiar și anumite tipuri de cancer) cu rezultate remarcabile pe termen lung.

Echipa de chirurgie bariatrică a Spitalului Sf. Constantin:

  • Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurg, șef secție chirurgie
  • Dr. Costel Rad, medic specialist chirurg
  • Dr. Radu Pisică, medic specialist chirurg

Despre Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constantin, spital multidisciplinar, inaugurat în 10 martie 2011, s-a extins în luna iulie 2019 într-o nouă locație din Brașov: Calea București nr. 318. Spitalul cuprinde secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi, acoperind 13 specialități chirurgicale și 3 specialități medicale, în cele două ambulatorii de specialitate fiind oferite servicii medicale pentru 29 de specialități. În prezent, spitalul are o capacitate de 150 paturi, este dotat cu aparatură de ultimă generație și cu 6 săli de operație la standarde internaționale, o secție de anestezie și terapie intensivă cu 18 paturi ATI (din care unul pediatric), Laborator de analize medicale acreditat RENAR, Laborator Radiologie-Imagistică medicală, Laborator angiografie/ cateterism cardiac, Compartiment endoscopie digestivă, Compartiment litotriție, Unitate de Transfuzie Sanguină, Farmacie cu circuit închis și farmacie cu circuit deschis.

În cei peste 9 ani de activitate, la Spitalul Sf. Constantin au fost internați peste 73.000 de pacienți, au fost efectuate mai mult de 350.000 de servicii în regim ambulatoriu și peste 18.000 de intervenții chirurgicale. Spitalul privat a reușit să se poziționeze în topul medicinei românești prin intervențiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră județeană sau chiar națională), prin echipa medicală multidisciplinară și prin recunoașterea la nivel internațional a standardelor de igienă spitalicească implementate: „Cel mai curat spital din Europa”, distincție acordată în 2013 de OMS și reconfirmată prin audit în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.