Sarcoma Center Spitalul Sf. Constantin: Intervenție-maraton de 7 ore în echipă multi-disciplinară

0
1036

Echipa multi-disciplinară Sarcoma Center a Spitalului Sf. Constantin a efectuat astăzi cu succes o nouă intervenție-maraton de 7 ore, pentru excizia în bloc a unei tumori-gigant și reconstrucția femurului cu proteză modulară. Din echipa operatorie au făcut parte:

  • Ortopedie: Dr. George Muntean și Dr. Tudor Dumitrescu
  • Chirurgie generală: Dr. Bogdan Moldovan și Dr. Costel Claudiu Rad
  • Chirurgie cardiovasculară: Dr. Felix Farcaș
  • Anestezie-Terapie Intensivă: Dr. Vlad Untaru

Pacientul în vârstă de 22 de ani a fost diagnosticat cu osteosarcom ostenocondensar femural drept și efectuase în urmă cu o lună, cu rezultate bune, o intervenție ILP (chimioterapie hipertermică intravasculară pe membru exclus) pentru reducerea tumorii, revenind la Spitalul Sf. Constantin pentru etapa a doua a tratamentului chirurgical.

Intervenția inițială din 5 iunie 2020, reprezentând primul pas în tratamentul sarcomului osos femural, a fost de asemenea realizată în echipă multidisciplinară (chirurgie generală și chirurgie cardiovasculară): chimioterapie intravasculară pe membru exclus (ILP – „Hyperthermic Isolated Limb Perfusion”) și a avut ca obiectiv distrugerea tumorii prin irigarea cu citostatic. Ca particularitate, a fost pentru prima dată când s-a realizat o astfel de procedură exclusiv cu medici și tehnicieni români, la cazurile precedente fiind asigurat suportul tehnic pentru ILP de o echipă din Italia. Din echipa operatorie au făcut parte Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară, Dr. Anca Chitic, medic specialist chirurgie vasculară, Dr. Felix Farcaș, medic specialist chirurgie cardiovasculară, Dr. Bogdan Moldovan, coordonator al programului de onco-chirurgie și chimioterapie loco-regională; anestezia – Dr. Vlad Untaru; cu suportul asistenților de circulație extracorporeală Sebastian Oană și Marius Ciorbea și Budai Jozsef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.